lördag 26 maj 2012

Om ungen vill ha en arg fågel.....

Goddagens alla underbara som läser detta....

Sonen har ju fastnat för dessa arga fåglar, och jag begriper nada... Lyckligtvis behöver jag ju inte kunna varken ladda ner eller spela spelet eller göra nåt annat med det hela,  trodde jag ja.... Sonen hade andra planer kan jag meddela.

Imorse säger han snusförnuftigt: maaammma, du vet dom där ängri böörds...
Jag: Jaaa?
Han: Jaaag veeet, du kan ju sy en till mej, braaa vaaa!!!!!!
Jag: Nu?
Han: Jaaa, kom vi går och letar efter tyg! (låt mig bara vänligt meddela att i detta huset behöver man inte leta speciellt länge efter tyg, min samlargen verkar vara gaaanska så stor och välutvecklad när det gäller just tyg)

 Pojken e väldigt entusiastisk över det hela så det e bara att hänga på, jag  försöker lite lamt säga att kanske senare men han matar på som aldrig förr och vad ska en stackars mor göra??? Göra ungen besviken och få höra detta nojs hela dagen eller försöka att snabbt sy en sådan däringa arg sak.

De e ju underbart så länge barnen tycker att mamma och pappa är helt enkelt som gudar och klarar av precis VAD som HELST!! Bara att känna sig smickrad alltså, för det tar slut och sen tycker dom att man ingenting begriper..

Sagt och gjort, det är bara att snabbt skrida till verket, hmmm, hur göra? Det enda jag har att gå efter är en bild på hans t-shirt.... Fiiint! Fundera fundera fundera, här e de fullt upp i vindskontoret det kan jag lova...

Nåväl, här skiner solen och jag ska åka med min goda vän C och fika på café, så jag har ju inte direkt hela dan på mig.... Fundera lite mera och då kommer jag på att jag syr fågeln som en trekant, men det förslaget gillades inte: Fööör maaammma, den fågen e ju guuul och jag vill haaa den svarta fågeln!!!! Här muttrar den halvirriterade mamman någonting om bortskämda barn, och andra inte lämpade för eftertryck osande ramsor...

Såå, jag måste sy den som en rund boll alltså, jaaa va sjutton el. kanske nitton, ingen räknar.. då är det ju `bara` att klippa ut ellipser och sy ihop dom....
Resultatet blev ganska bra till slut och efter några tillbakaskickningar till tillverkaren (jag) från beställaren (sonen) för den MÅSTE ju se ut som på t-shirten, så blev det arga fågelskrället så här.

Nu skulle man ju tycka att allt skulle vara lugnt och frid och fröjd,    ha ha haaaaa, tillåt mig storflabba,
-maaaammmma!
-Jaa?
-Vi syr en till!!!  Vi kan ju sy ALLA ängri bööörds som finns!!!! Vi gör det NU!!!!
-Men suck....


Kram/ Tfötta, jagmenade trötta mamman

söndag 20 maj 2012

Kanin!

Häej!

Kanske borde jag lägga in lite som jag pysslat ihop också och inte bara mala på om vardagliga händelser.... Det är ju trots allt ett stycke pysselfreak som har denhär bloggen...

Så detta är en liten kanin som jag sytt, den är riktigt söt, om jag får säga det själv. Jag sydde två stycken lite större också, men den ena sålde jag och den andra gav jag bort. Och det gjorde jag INNAN jag kom på att jag borde fota dom, smart tänkt där. Det är ju alltid lätt att vara efterklok, men hur många gånger har man gjort saker och gjort om nåt gammalt maskätet loppisfynd som enligt egen utsago blev riktigt bra med tanke på hur det såg ut när man släpade hem det, OCH sen kommit på att det skulle ju ha varit fantastiskt roligt och trevligt att haft en FÖRE bild. Det händer mig HELA tiden, inte lär jag mig då heller tydligen, eftersom jag gör det om och om och om igen.
 Kanske jag borde skickas på nån dyr undersökning som heter nåt snajjigt som man nästan inte kan uttala. Det kanske kunde va nåt?  Men för att inte riskera att bli tvångsintagen på nåt ställe med helt vita väggar, så kanske det är bäst att bara vara som vanligt och häcka här hemma i buskagen...



Tjingeling på Er!

Susan/the pysselfreak.

Historien om den lilla kaffebryggaren...

Hej svejs därute i världen!!

Ursäkta att jag inte har synts till på ett tag, det finns en orsak till det som jag dessbättre inte tänker gå in på just nu, allt för att bespara er lite av världens elände... Detta ska ju vara en trevlig blogg!

Så,
 till historien om den snygga lilla kaffebryggaren, nu kanske Ni undrar; Har hon hystat iväg den så långt hon förmådde ut i grannens åker?? Övat lite; kast med kaffebryggare? Svaret är;( hör ni trumvirveln?)  NÄÄ... Jag har inte köpt en ny ännu och det måste jag ju göra INNAN jag hivar iväg f-nskapet, annars blir jag ju utan denna livsnödvändiga dryck och det vill vi ju inte riskera, nej. Verkligen.Inte.

Jag får väl ta och börja from the beginning, så att säga... Vår gamla kaffebryggare gav helt sonika upp en vacker dag, eller om det var en disig tisdagsförmiddag, kommer inte ihåg så värst noga... Nåväl, vår gamla trotjänare vek hädan och därmed var vi tvungna att införskaffa en sprillans ny sådan.

Jag lägger iväg in till människobyn, som vår granne A kallar staden, och har som intention att komma hem med den bästa kaffebryggaren som finns att få tag i ,  i denhär stan. Jag sladdar in till kaffebryggarförsäljarstället,
det ställe där jag köpt våra två föregående trotjänare, ni vet dom som vi NÖTTE ut, och blinkar lite käckt med ena ögat sådär, lägger huvudet på sne och säger; har ni nån riktigt bra kaffebryggare? Absolut, du har kommit rätt säger försäljaren.
Kanske borde jag anat oråd, när han börjar osa på om att en SÅN här har han minsann själv hemma och är SÅÅ otroligt NÖJD med den. Den har ju en praktiskt termos och då kan man ju brygga den full och dricka HELA dagen av det kaffet. För kaffet hålls ju varmt LÄÄÄÄNGE i den. Och mycket kaffe dricker han, säger han som för att riktigt övertyga mig...

 Jag sväljer betet lite med hull och hår här, snabbt går det också, vet inte riktigt, men tror jag borde revidera mitt förstånd här lite, för just det argumentet borde man vara MER än kritiskt till. Att försäljaren HAR en sån mojäng själv, den historien har jag gått på förut med vår förra dammsugare och den var jag INTE heller nöjd med. Jag misstänker lite att dom bara säger att dom har en sån själv, bara för att få oss att köpa just den grejen...Fast dom inte alls har det, utan en helt annan grej. Om ni förstår vart jag vill komma.  Kanske man borde lära av sina tidigare misstag. Men inte jag inte, nä nä, det vore ju alldeles FÖR lätt.
Så jag lägger upp många pengar på disken och sen sladdar jag hem igen med min fin fina termoskaffebryggaresomhållerkaffetvarmtlääääänge, allt väl så långt.

Det var ju bara det att den inte alls håller kaffet varmt speciellt länge, inte länge alls faktiskt, man hinner knappt gå på toa och när man kommer tillbaka och ska ta en kopp kaffe till, ja då e kaffet fisljummet, man blir ju onkligen LITE irriterad. Jag antar att man ska först hälla HETT vatten i termoskannan och låta det stå så en stund så att termosen ska värmas upp, sedan hälla ut vattnet och brygga kaffet...Det är att fjäska alldeles FÖR mycket för en SKETEN kaffebryggare och det till på köpet kl riktigt tidigt på morgonen när man står där och klipper med ögonen och snabbt vill ha sin överlevnadsdryck.  Och sen så dräller den kaffe överallt och det rinner längs sidan och ut på köksbordet och jaa överallt tammef-n. Nu är också mannen RIKTIGT irriterad på den så nu dröjer det nog inte länge alls förrän vi igen sladdar in och köper en NY men BILLIGARE denhär gången. Sådeså.

Ha det bra, until next time...
kramar Susan/den naiva kaffebryggarkonsumenten